Francúzske pohánkové palacinky Galette Bretonnes sú väčšinou robené naslano, plnené vrstvou šunky, syra a volským okom. Nielen sladké, ale aj slané palacinky sú vo Francúzsku bežným jedlom a objavujú sa vo všetkých rôznych variáciách s chutnými regionálnymi surovinami a rôznymi druhmi palacinkového cesta.
Tradičné bretónske galletes sú však narozdiel od obyčajných palaciniek robené z
POHÁNKOVEJ MÚKY.
Čo je skvelé, pretože sú zároveň BEZLEPKOVÉ.
Tieto palacinky sú skôr slané, zaženú váš hlad, podávajú ako hlavné jedlo a sú pritom nízkokalorické a veľmi chutné.
Pohánka (vo francúzštine známa ako sarrasin alebo blé noir) je kvitnúca rastlina pochádzajúca zo severovýchodnej Ázie.
Galetta Originál
8.90 EUR
Galetta Pomodoro steak
9.50 EUR
Galetta Tagliatta steak
9.50 EUR
Galetta Hubová steak
9.50 EUR
Steaky 🍖
Kurací steak
8.50 EUR
Medajlónky z bravčovej panenky
8.90 EUR
Steak z hovädzej sviečkovice
22.90 EUR
Prílohy 🍟
Pečené zemiaky
2.50 EUR
Ryža
2.30 EUR
Crispers hranolky
2.90 EUR
Mista- prílohový šalát
4.50 EUR
Omáčky 🥣
Hubová omáčka
1.90 EUR
A LA Creme omáčka
1.90 EUR
Bylinková marináda s cesnakom
1.70 EUR
Tagliatta marináda
2.30 EUR
Cesnakový dresing
1.70 EUR
Kečup
1.60 EUR
Tatárska omáčka
1.60 EUR
Cestoviny 🍝
...Podľa vlastného výberu PENNE alebo ŠPAGETY...
...Každé cestoviny vám pripravíme aj v BEZLEPKOVEJ VERZII...
Pomodoro
8.50 EUR
Salsa rosso
8.50 EUR
All Arrabbiatta
8.50 EUR
Funghi
8.90 EUR
Aglio olio pepperoncino
8.90 EUR
Carbonara
9.90 EUR
Bazalkové
8.50 EUR
Šalviové
8.50 EUR
Dodatky k cestovinám ➕
Kuracie prsia
1.60 EUR
Bravčová panenka
1.90 EUR
Parmezán -extra plus
1.10 EUR
Šaláty 🥗
Caesar šalát s grilovanými kuskami kuracích prsíčok
10.50 EUR
Mista šalát s grilovanou kuracinkou
10.50 EUR
Mista šalát s grilovanou bravčovou panenkou
10.90 EUR
Francúzske palacinky 🥞
Pravé francúzske palacinky pripravené v takzvaných crêpière, nájdete na Slovensku len málokde. Nový vietor do plachiet priniesli palacinkárni Paris Café práve francúzske palacinky.
Crêpes sú:
veľmi tenké palacinky z krajiny galského kohúta, ktoré sa môžu pripravovať na sladko alebo na slano. Zvyčajne sa rolujú alebo skladajú a maškrtia s rôznymi náplňami od džemu alebo nutelly cez šunku a syr až po morské plody.
Crêpes sú sladkou alternatívou bretónskych palaciniek galette.
Francúzske palacinkové cesto sa zvyčajne skladá z múky, vajec a mlieka alebo vody, pričom maslo, cukor a soľ sú voliteľné prísady. Hnedé maslo a kvapka vanilkového extraktu dokáže dodať obzvlášť hlbokú chuť.