Francúzske pohánkové palacinky Galette Bretonnes sú väčšinou robené naslano, plnené vrstvou šunky, syra a volským okom. Nielen sladké, ale aj slané palacinky sú vo Francúzsku bežným jedlom a objavujú sa vo všetkých rôznych variáciách s chutnými regionálnymi surovinami a rôznymi druhmi palacinkového cesta. Tradičné bretónske galletes sú však narozdiel od obyčajných palaciniek robené z POHÁNKOVEJ MÚKY. Čo je skvelé, pretože sú zároveň BEZLEPKOVÉ. Tieto palacinky sú skôr slané, zaženú váš hlad, podávajú ako hlavné jedlo a sú pritom nízkokalorické a veľmi chutné. Pohánka (vo francúzštine známa ako sarrasin alebo blé noir) je kvitnúca rastlina pochádzajúca zo severovýchodnej Ázie.
...Podľa vlastného výberu PENNE alebo ŠPAGETY... ...Každé cestoviny vám pripravíme aj v BEZLEPKOVEJ VERZII...
Pravé francúzske palacinky pripravené v takzvaných crêpière, nájdete na Slovensku len málokde. Nový vietor do plachiet priniesli palacinkárni Paris Café práve francúzske palacinky. Crêpes sú: veľmi tenké palacinky z krajiny galského kohúta, ktoré sa môžu pripravovať na sladko alebo na slano. Zvyčajne sa rolujú alebo skladajú a maškrtia s rôznymi náplňami od džemu alebo nutelly cez šunku a syr až po morské plody. Crêpes sú sladkou alternatívou bretónskych palaciniek galette. Francúzske palacinkové cesto sa zvyčajne skladá z múky, vajec a mlieka alebo vody, pričom maslo, cukor a soľ sú voliteľné prísady. Hnedé maslo a kvapka vanilkového extraktu dokáže dodať obzvlášť hlbokú chuť.
Donutky len na objednávku - 24 hodín do predu. 🫠